Bye bye bi!

Biseksualiteit, nog nooit heb ik dit woord zo vaak in de mond genomen, getypt besproken en overpeinsd. Nu zou ik moeten weten wat het betekent, er een definitie voor kunnen geven en mezelf met of zonder dit label kunnen bestempelen. Helaas is niets van dit alles waar. Wel ben ik iets wijzer geworden over deze en andere vormen van seksuele oriëntatie. Ik heb mezelf in veel mensen kunnen herkennen of juist niet kunnen herkennen. Met open armen werd ik ontvangen in het Landelijk Netwerk Biseksualiteit die mij en mijn posts overal gepromoot en verspreid hebben. Met afkeurende blik werd ik bekeken door een Italiaan die me walgelijk noemde en een bezoeker in mijn huis die niet gelooft in biseksualiteit.

Is dit wel de juiste onderwerp keuze voor een blog, vroeg mijn moeder zich af. Ook ik heb wel mijn twijfels gehad. Is het niet te persoonlijk? Wil ik me zelf wel zo profileren op het internet? Zulke vragen gingen inderdaad door mijn hoofd toen ik aan deze blog begon. Maar de overweldigende positieve reacties hebben me zeker doen overtuigen. Berichtjes van vreemde mensen die me wilden vertellen hoe zeer ze zich herkende in mijn verhalen en hoe fijn ze het vonden om mijn blog te lezen gaven me super veel zin om door te schrijven. Ik eindig mijn onderzoek (voor nu) met een bezoek aan de Bi-borrel in (mijn eigen nieuwe thuishaven) Utrecht. Ook daar word ik met open armen ontvangen, mensen hebben mijn blog gelezen en ik herken ook een aantal gezichten via Facebook.
Het wordt iets te gezellig om nog serieuze interviews af te nemen maar over één ding is iedereen het eens: hoe fijn is het om in een gezelschap te zijn waarin iedereen op iedereen kan vallen en waar je niets uit hoeft te leggen.

Nog een laatste cadeautje voor mijn lezers wil ik jullie nog mee geven. In plaats van het laatste filmpje waarin er allerlei verschillende seksualiteit aan bod kwamen is het nog één keer tijd om de biseksuelen te laten spreken. Ervaringen van biseksuelen, veel kijk plezier!


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s